Tuesday, June 2, 2009

Stadium Runtuh? Tara pa pa....

Umur stadium tak sampai setahun setengah. Harga buat stadium RM400 juta. Duit sapa RM400 juta ni?

Macam haram buat kerja.

Dah tentu bukan duit bapak dia. Dah tentu bukan duit pak penakan dia. Dah tentu bukan duit kocek dia.

Buat stadium tu pakai duit negara, korek dari perbendaharaan. Duit yang ada dalam perbendaharaan tu rakyat Malaysia yang isikan. Orang putih kata, "taxpayers money".




Taxpayers money maknanya, duit aku dan engkau. Duit rakyat. Bayangkan duit sekelepuk macam gitu, puak2 ni buat main.




Buat benda bukan2, buat benda takde pekdah, lepas tu runtuh. Duit hangus. Kontraktor yang buat duit. Untung juta2.














Nanti sure nak repair le tu. Panggil pulak kontraktor lain. Dah tentu panggil puak2 dia juga. Korek lagi duit rakyat.

Apsal la time stadium runtuh takde pulak puak2 tu buat perhimpunan agong dalam stadium?

Alangkah bahagianya rakyat jelata like u and me bila dapat baca berita, 'puak2 tu dah mampos semua kena hempap bumbung stadium'!



Bodo.

No comments:

Post a Comment