Tuesday, July 7, 2009

Puaka Janggut Putih


Panjang umur puaka ni.

Lagi lama puaka ni hidup, macam2 sial dia bawak.
Agaknya nak berlawan sapa lambat mati dgn ada sorang tun tu.
Puaka haprak ni dah accicent sekali, tak jugak2 kedalam tanah.
Apa agaknya dalam kepala puaka ni?
Benci sangat dgn Islam.
Puaka ni pernah kata, “Over my dead body, baru boleh implement Hudud”

Bukan puaka ni tak sedar, duduk dikeliling orang Islam.
Beras orang Islam tanamkan.
Ikan orang Islam tangkapkan.
Nak berjudi je Genting sediakan tempat.

Bukan puaka ni tak sedar, ramai orang Islam yg jadi client dia.
Urusan bisness puaka ni sure ada kait-mengait dgn org Islam.
Mampus nanti tanam kat Tanah Melayu jugak.
Atau puaka ni dah wasiat siap2 suruh bakar je bangkai dia?

Panjang umur puaka ni.
Benci sangat dgn Islam, puaka ni beragama apa?
Yahudi ke?

Mampus la cepat puaka ni.
Mampus dilanggar keretapi.

No comments:

Post a Comment